Fontos információk a Windows 10 frissítéséről

  • A Windows 10 Home-felhasználók automatikusan megkapják a frissítéseket a Windows Update szolgáltatásból, amikor azok elérhetővé válnak. A Windows 10 Pro- és Windows 10 Enterprise-felhasználóknak lehetőségük lesz a frissítések elhalasztására. A Windows 10 Pro-felhasználók korlátozott ideig halaszthatják el a frissítéseket.
  • Előfordulhat, hogy a kis tárterülettel rendelkező eszközök – például a 32 GB méretű merevlemezzel rendelkező, vagy megtelt merevlemezzel rendelkező régebbi eszközök – esetében további tárterületre lesz szükség a frissítéshez. A frissítés során meg fogja kapni a megoldáshoz szükséges információkat. Előfordulhat, hogy az eszközről el kell távolítania a szükségtelen fájlokat, vagy USB flash meghajtót kell igénybe vennie a frissítéshez.
  • Előfordulhat, hogy a kevés szabad területtel, vagy kisebb merevlemezzel rendelkező eszközökön – például a 32 GB tárterületű számítógépeken – csak kevés szabad terület áll majd rendelkezésre a frissítés után. A Tárterület rendszerbeállítások részben könnyedén felszabadíthat lemezterületet – például az ideiglenes fájlok, vagy a Windows korábbi verziójának törlésével. A Windows korábbi verziójának fájljai lehetőséget biztosítanak arra, hogy eltávolítsa a Windows 10-et az eszközről, és visszatérjen az előző Windows-verzióhoz. Ezeket a fájlokat a rendszer a frissítés után egy hónappal automatikusan törli. Amennyiben lemezterületet szeretne felszabadítani, a fájlokat akár most is törölheti.
  • A frissítéshez internetkapcsolat szükséges. A Windows 10 nagy méretű fájl – körülbelül 3 GB –, és az internetszolgáltató díjat számíthat fel.
  • Az eszközkompatibilitással kapcsolatos, illetve más fontos telepítési információkért keresse fel az eszköz gyártójának webhelyét. 
  • Az eszköz frissíthetőségének vannak a rendszer jellemzőin kívüli tényezői is. Ebbe beleértendő az illesztőprogram (driver) és a belső vezérlőprogram (firmware) támogatottsága, az alkalmazások kompatibilitása és a funkciók támogatottsága is függetlenül attól, hogy az eszköz megfelel-e a Windows 10 minimális rendszerkövetelményeinek, vagy sem.
  • A támogatás eszköztől függően eltérő lehet. További információt a Windows Lifecycle oldalon talál.
  • Ha számítógépén vagy táblagépén jelenleg Windows 7 SP1 vagy Windows 8.1 Update rendszer fut, akkor A Windows 10 beszerzése alkalmazás „Számítógép ellenőrzése” pontjával ellenőrizheti, hogy a gép megfelel-e a követelményeknek. A Windows 10 beszerzése alkalmazás megnyitásához kattintson a tálca jobb oldali végén található kis Windows ikonra.
  • Az alkalmazások, a fájlok és a beállítások nagy része a frissítés részeként áttelepítésre kerül. Azonban előfordulhat, hogy egyes alkalmazások és beállítások esetén az áttelepítés nem történik meg.
    • Kártevőirtó alkalmazások esetén a Windows a frissítés során ellenőrzi, hogy a kártevőirtó alkalmazás előfizetése érvényes-e (nem járt-e le), és a program kompatibilis-e.
    • Ha a kártevőirtó alkalmazás kompatibilis és friss, az alkalmazás a Windows 10-re történő frissítés során megmarad.
    • Ha a kártevőirtó alkalmazás nem kompatibilis, a Windows eltávolítja az alkalmazást, miközben a beállításokat megtartja. Ha a frissítés befejezése után a kártevőirtó alkalmazás szolgáltatója értesíti a Microsoftot, hogy az Ön aktív előfizetésén elérhetővé tette az alkalmazás egy kompatibilis verzióját, a Windows értesíti Önt, hogy telepítheti a legújabb rendelkezésre álló verziót a frissítés előtti beállításokkal.
    • Ha a kártevőirtó alkalmazás előfizetése nem érvényes (lejárt), a Windows eltávolítja az alkalmazást, és bekapcsolja a Windows Defendert.
    • Előfordulhat, hogy a rendszer egyes, a számítógép gyártójától származó alkalmazásokat a frissítés előtt eltávolít.
    • Bizonyos harmadik féltől származó alkalmazások esetén „A Windows 10 beszerzése”alkalmazás ellenőrzi az adott alkalmazás kompatibilitását. Amennyiben olyan ismert probléma áll fenn, amely megakadályozná a frissítést, erről értesítést kap az ismert problémákat tartalmazó alkalmazások listájával. Dönthet úgy, hogy elfogadja ezt, és az alkalmazások eltávolításra kerülnek a rendszerből a frissítés előtt. Kérjük, készítsen másolatot a listáról, mielőtt elfogadja az alkalmazások eltávolítását.
  • A Microsoft Családbiztonság funkció esetén a helyi (számítógéphez kapcsolt) fiókkal rendelkező gyermek felhasználók biztonsági beállításai nem kerülnek át a Windows 10-be a frissítés során. Ez azt jelenti, hogy a Windows 10-re történő frissítés befejezése után a szülőknek meg kell adniuk a gyermek felhasználókra vonatkozó biztonsági beállításokat egy Microsoft-fiókkal együtt, ha még nem rendelkeznek ilyennel. A változásokról szóló további információkért tekintse meg a GYIK oldalt.